20 мільйонів збитків: на Одещині припинено незаконну схему використання земель НААН

18:16, 11 декабря 2020
Організатори схеми, використовуючи низку підконтрольних приватних підприємств, у змові із керівниками держпідприємств НААН, значно занижували обсяги вирощеної сільгосппродукції в офіційних документах державних підприємств, зазначали про неврожайність та інше.
20 мільйонів збитків: на Одещині припинено незаконну схему використання земель НААН
Джерело фото: ОГП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Одещині викрито схему заволодіння врожаєм та іншим майном державних підприємств Національної академії аграрних наук, а також умисного ухилення від сплати податків, що завдало державі збитків орієнтовно на понад 20 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, організатори схеми, використовуючи низку підконтрольних приватних підприємств, у змові із керівниками держпідприємств НААН, значно занижували обсяги вирощеної сільгосппродукції в офіційних документах державних підприємств, зазначали про неврожайність та інше. Фактично зібраний врожай реалізовувався за ринковою вартістю від імені приватних підконтрольних підприємств або ж взагалі за готівку без відображення у звітності та сплати податків.

Під час 10 обшуків правоохоронці вилучили чорнову документацію, статутні документи підприємств, у тому числі розташованих на території Російської Федерації, та списки пайовиків земельних ділянок.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про справу щодо екскерівника «Первомайськвугілля», який підозрюється у розкраданні 14 мільйонів держкоштів. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді