На подання заяви про отримання 8 тис грн допомоги у підприємців буде всього 5 днів

16:28, 11 декабря 2020
Одноразову допомогу отримають близько 1,7 млн українців, які втратили частину зарплати або доходу через запровадження карантину.
На подання заяви про отримання 8 тис грн допомоги у підприємців буде всього 5 днів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні з 14 грудня до 21 грудня ФОПи зможуть подати електронну заяву для отримання 8 000 гривень одноразової допомоги через посилення карантинних обмежень. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка в ефірі одного з телеканалів, передає finclub.net.

За його словами, заяву треба оформити в мобільному додатку «Дія». Список на виплату згідно з поданими заявами формуватиме Мінцифри, яке передаватиме дані до ПФУ. Виплати розпочнуться після 24 грудня.

«З понеділка додаток «Дія» дозволить це зробити в електронному вигляді. Двох тижнів абсолютно достатньо, щоб ефективно роздати ці кошти», - сказав Качка.

Також він додав, план Уряду полягає в тому, щоб надати допомогу до початку локдауну, а фактично - до 30 грудня, в рамках бюджетних коштів на поточний рік. На ці виплати у Фонді боротьби з COVID-19 передбачено 12 млрд грн.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що 4 грудня Верховна Рада прийняла Закон «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді