Суд відкрив провадження у справі про оскарження результатів виборів ректора Національного університету харчових технологій

11:27, 16 декабря 2020
Позивач просив суд заборонити МОН видавати наказ про призначення Олександра Шевченка ректором НУХТ.
Суд відкрив провадження у справі про оскарження результатів виборів ректора Національного університету харчових технологій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо оскарження результатів виборів ректора Національного університету харчових технологій. Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін. Про це повідомляє пресслужба ОАСК.

Нагадаємо, серед вимог позову до Міністерства освіти і науки України та Національного університету харчових технологій – визнати дії НУХТ з організації та проведення 11 листопада 2020 року виборів ректора протиправними та зобов’язати МОН провести нові вибори. На думку позивача, міністерство у зв’язку із пандемією COVID-19 повинно було перенести вибори на іншу дату.

Разом із позовом до суду надійшла заява про його забезпечення, в якій позивач просив суд  заборонити МОН видавати наказ про призначення Олександра Шевченка ректором НУХТ та укладати з ним контракт до завершення розгляду вказаного позову.

Суд відмовив позивачу у вжитті заходів забезпечення позову, оскільки позивачем не було надано належних доказів, які б підтверджували очевидну небезпеку заподіяння шкоди його правам та інтересам до ухвалення рішення у даній справі.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у суді оскаржуються обмеження МОН при вступі на правничу магістратуру. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва