В Україні викрили конвертцентр із річним оборотом у рекордні 20 млрд гривень

10:29, 17 декабря 2020
До нього входило понад 70 фіктивних підприємств.
В Україні викрили конвертцентр із річним оборотом у рекордні 20 млрд гривень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила, що було припинено роботу одного з найбільших конвертцентрів України з річним оборотом у понад 20 млрд грн. Про це вона заявила на своїй сторінці у Facebook.

«Львівська обласна прокуратура спільно з ГУ СБУ в Львівській області припинили незаконну діяльність масштабного конвертаційного центру. До нього входило понад 70 фіктивних підприємств, зареєстрованих в кількох областях України.

Тільки протягом 2020 року шляхом підробки документів та їх використання, а також за рахунок так званих «скруток» ПДВ вони проконвертували грошові кошти в сумі близько 20 млрд гривень.

Протиправну діяльність конвертцентру правоохоронці Львівщини документували з вересня. У ході проведення 31 обшуку на території кількох областей виявлено та вилучено готівки на близько 60 млн грн, зокрема майже 1 млн доларів США, фунти стерлінгів, шекелі та іншу валюту. Крім цього бухгалтерські документи підприємств, печатки, комп'ютерну техніку, мобільні телефони та інше майно.

На причетність до схеми надання послуг з ухилення від сплати податків перевіряються колишні співробітники податкової служби.

Руйнування схем з ухилення від сплати податків та «скруток» ПДВ - наш пріоритет. Тільки цьогоріч завдяки скоординованим зусиллям органів правопорядку до бюджету надійшло понад 25 млрд грн ПДВ», — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Львівській області виявили конвертаційний центр, який діяв протягом 2018-2019 років та мав місячний тіньовий обіг понад 500 млн грн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва