У Зеленського прокоментували останні заяви Секретаріату Конституційного Суду

19:39, 30 декабря 2020
В Офісі Президента виступили із заявою щодо останніх висновків секретаріату Конституційного Суду, які стосуються відсторонення глави КСУ Олександра Тупицького.
У Зеленського прокоментували останні заяви Секретаріату Конституційного Суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

30 грудня в Офісі Президента виступили із заявою щодо останніх висновків секретаріату Конституційного Суду, які стосуються відсторонення глави КСУ Олександра Тупицького. Про це повідомляє прессужба ОП.

"Щодо останніх заяв Секретаріату Конституційного Суду. Закон України «Про Конституційний Суд України», Регламент Конституційного Суду України, Положення про офіційний вебсайт Конституційного Суду України чітко визначають, яка інформація може бути розміщена на сайті КСУ. Ні вказаними вище, ні жодним іншим чинним нормативно-правовим актом України не передбачено можливості розміщення на офіційному сайті Конституційного Суду повідомлення правового департаменту Секретаріату КСУ, невідомо ким підготовленого та такого, що за своїм змістом є присвоєнням повноважень Конституційного Суду правовим департаментом.

Розміщення таких «висновків» та «роз'яснень» на офіційному сайті Суду має на меті свідоме введення в оману суспільства та ЗМІ щодо правової позиції КСУ. Відповідно, будь-які «заяви», «роз'яснення» та «висновки», розміщені на сайті Суду, щодо яких КСУ не ухвалював рішень, є юридично нікчемними, а посадові особи, які дали розпорядження на їхнє розміщення, мають бути притягнуті до юридичної, серед іншого – кримінальної відповідальності за привласнення повноважень Конституційного Суду", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у КСУ знайшли спосіб, як обійти указ Президента. 

Також КСУ заявив, що Зеленський негайно має скасувати свій нікчемний указ. 

А раніше у КСУ заявили, що зберуться на спеціальне засідання щодо питання відсторонення голови Суду Президентом. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України