НАЗК назвало Топ типових помилок, які виникають під час заповнення декларації

19:48, 5 января 2021
Через технічні помилки автоматична система логічного арифметичного контролю може визначити декларацію як ризиковану.
НАЗК назвало Топ типових помилок, які виникають під час заповнення декларації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Завдяки підвищенню якості повних перевірок декларацій після перезавантаження НАЗК відійшло від практики виявлення технічних помилок до виявлення реальних порушень. 

Водночас через технічні помилки автоматична система логічного арифметичного контролю Реєстру декларацій може визначити декларацію як ризиковану. Тоді НАЗК повинно буде розпочати повну перевірку декларації.

У НАЗК розповіли про найбільш розповсюджені ненавмисні помилки у деклараціях.

  • Декларант не зазначає права користування об’єктом нерухомого майна, в якому він та/або член сім’ї зареєстрований, однак не володіє ним на праві власності.
  • Декларант вказує права користування приватним будинком і водночас не зазначає про право користування земельною ділянкою під ним.
  • Декларант зазначає певний об’єкт в одному розділі й не зазначає пов’язаної з ним інформації в іншому. Наприклад, у розділі 15 «Робота за сумісництвом суб’єкта декларування» вказано про відсутність об’єктів для декларування, а в розділі 11 «Доходи, у тому числі подарунки» зазначено відомості про отримання доходів у вигляді заробітної плати за іншим місцем роботи.

Або відображає відомості про придбання об’єкта нерухомості, але не вказує інформацію про укладення відповідного правочину. Чи зазначає подаровану нерухомість в 3 розділі «Об’єкти нерухомості», проте не зазначає інформацію про подарунок у розділі 11 «Доходи, у тому числі подарунки».

Докладніше про ці та інші типові помилки, а також рекомендації щодо того, як їх виправити, можна прочитати на сайті НАЗК.  

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

   

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва