Декларування-2021: як відображати відомості про адресу через зміни адміністративно-територіального устрою

14:25, 2 февраля 2021
До закінчення чергового етапу декларування за 2020 рік у формі декларації та формі повідомлення слід зазначати відомості щодо адресних блоків без врахування змін адміністративно-територіального устрою.
Декларування-2021: як відображати відомості про адресу через зміни адміністративно-територіального устрою
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції пояснило, яким чином в декларації та повідомленні про суттєві зміни в майновому стані зазначати відомості про адресу у зв’язку зі змінами до адміністративно-територіального устрою. Інформація з’явилась у пресслужбі НАЗК.

«До закінчення чергового етапу декларування за 2020 рік у формі декларації та формі повідомлення слід зазначати відомості щодо адресних блоків без врахування змін адміністративно-територіального устрою.

17 липня 2020 року Верховна Рада України прийняла Постанову № 807–IX «Про утворення та ліквідацію районів» (далі – Постанова), яка передбачає зміну адміністративно-територіального устрою районного рівня, а саме ліквідацію низки існуючих та утворення нових районів.

Враховуючи, що актуальні зміни до Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі – Кодифікатор) внесені після початку чергового етапу декларування за 2020 рік, у формі декларації та формі повідомлення при зазначенні відомостей в адресних блоках застосовується довідник адміністративно-територіального устрою України, в якому не були враховані зміни адміністративно-територіального устрою, визначені Постановою.

Впровадження нового Кодифікатора у формі декларації та формі повідомлення розпочнеться після завершення чергового етапу декларування, що триватиме до 31 березня 2021 року (включно)», — сказано в повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 1 січня 2021 року розпочалася щорічна кампанія декларування, котра триватиме до 31 березня 2021 року. 

Також ми писали, які існують типи декларацій, коли їх слід подавати та який звітний період вони охоплюють.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України