Малюська розповів про продаж в’язниць, платні камери та реформу системи покарань

13:59, 3 февраля 2021
За словами Дениса Малюськи, перша в’язниця буде продана на початку березня поточного року.
Малюська розповів про продаж в’язниць, платні камери та реформу системи покарань
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр юстиції Денис Малюська в ефірі Українського радіо розповів про розпродаж в’язниць та облаштування віп-камер та про те, як триває анонсований торік владою процес реформування вітчизняних в’язниць.

«Ми плануємо почати активні дії з цього напрямку в лютому, – каже міністр, – думаю, що про оголошення аукціонів буде повідомлено тижнів за два. Документи на приватизацію першої в’язниці ми передали до ДержФондМайна, і, думаю, перша в’язниця буде продана на початку березня поточного року».

Також, за словами Малюськи, є великий законопроект щодо зміни системи покарань, який «на виході з Кабміну» обговорювався з прокуратурою, судами: «Ми хочемо зробити великий акцент на ресоціалізації тих людей, які виходять із в’язниць у суспільство. На зараз, в’язниці, це – школи злочинності, і люди звідти виходять гіршими, ніж туди потрапили. І я не розумію, навіщо люди платять податки для утримання таких установ, де люди мають виховуватись до нормального життя, а отримують кримінальні зв’язки й робляться небезпечними для суспільства. Реформування цієї системи – можливість індивідуального покарання для кожної людини в залежності від її потреб».

Міністр розповів про програму «Кассандра», яка розрахована на індивідуальний підхід до кожної особи.

«Вона аналізуватиме, в чому ризики людини – чи то вона зловживає алкоголем, чи наркотиками, чи то корисливі мотиви – вона жадібна і не вміє розраховувати витрати. Визначаються вади людини, що призвели до вчинення злочину і потім проводиться індивідуальна робота з такою людиною. На виході ми отримаємо дешеву систему і безпечну людину», - зазначив Малюська.

Також міністр розповів про надходження від платних камер і слідчих ізоляторів.

«На даний час це більше, ніж 2 мільйони 200 тисяч гривень. І це істотно перевищує усі наші витрати на обладнання таких тюрем, на отримані кошти ми проводимо ремонти у безкоштовних камерах. Ця послуга вкрай популярна, платних камер у Київському СІЗО істотно побільшає, це означає, що надходжень буде більше, і буде більше ремонтів безкоштовних камер», — розповів урядовець.

За прогнозами Дениса Малюськи, за рік-два Київське СІЗО буде, як середнього рівня слідчий ізолятор в європейській країні. І це без нових витрат платників податків, зазначає він.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Денис Малюська прокоментував скасування українського правопису.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді