Верховна Рада проводить засідання: що розглядають

13:11, 17 февраля 2021
Депутати розглянуть законопроект про посилення відповідальності за неправдиве повідомлення про мінування.
Верховна Рада проводить засідання: що розглядають
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 17 лютого, згідно з порядком денним, відбудеться чергове пленарне засідання п’ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, на якому планується розглянути проект Постанови «Про Заяву Верховної Ради України у зв'язку з шостою річницею початку Євромайдану та подій Революції Гідності». Про це повідомляється на сайті Ради.

Також планується розглянути проекти постанов «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Скічка О.О.» і «Щодо висновку Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України про висловлювання народного депутата України Рудика С.Я. на пленарному засіданні Верховної Ради України 28 січня 2021 року».

У цей день Рада планує розглянути у першому читанні законопроекти, серед яких:

- «Про внесення змін до статті 16 Закону України "Про охорону атмосферного повітря" щодо регулювання господарської діяльності з озоноруйнівними речовинами та фторованими парниковими газами», № 4259;

- «Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" щодо термінів встановлення лічильників споживачам природного газу», № 4248 і 4248-1;

- «Про приватну детективну діяльність», № 3010 і 3010-1;

- «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо особливостей складення протоколу про адміністративне правопорушення стосовно недодержання встановлених законом строків (термінів) надання відповіді на звернення або запит народного депутата України», № 3503;

- «Про внесення змін до розділу ХІ Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на товари легкої промисловості», № 4410;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств», № 4046;

- «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціальних гарантій осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю», № 4113.

Планується включити до порядку денного і розглянути проект Закону «Про внесення зміни до підпункту 7 пункту 2 розділу XV "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про вищу освіту" щодо продовження строку завершення підготовки кандидатів та докторів наук», № 4667; і 4667-1.

Серед законопроектів запланованих до розгляду у другому читанні:

- «Про внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян», № 3911;

- «Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти зі значними інвестиціями», № 3761.

Окрім того, у порядку денному на 17 лютого проект постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення, розвитку (модернізації) соціальних послуг і ратифікаційні проекти законів.


14:27 Під час обговорення народні депутати загалом підтримали законопроект. 286 голосами «за» законопроект №4186 прийнято за основу.

Головуючий закрив пленарне засідання.


14:23 Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам №4184 доповів Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Він зазначив, що для України є актуальним створення передумов для адміністрування податку на додану вартість при оподаткуванні електронних послуг фізичним особам, що постачаються нерезидентами в мережі Інтернет шляхом внесення відповідних змін до Податкового кодексу України враховуючи особливості національного законодавства та з урахуванням іноземного досвіду.

Законопроектом пропонується доповнити Податковий кодекс України нормами щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами та нормами щодо удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам.

Данило Гетманцев повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.


14:10 За результатами голосування законопроект №3683 направлено на доопрацювання.


14:04  Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення порядку розроблення, прийняття та впровадження авіаційних правил України №3683 доповів заступник Міністра інфраструктури Дмитро Живицький. Він повідомив, що законопроект розроблено з метою удосконалення порядку розроблення, прийняття та впровадження авіаційних правил України, що сприятиме ефективному впровадженню у національне законодавство актів Європейського Союзу а галузі цивільної авіації.

Законопроектом пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів, які регламентують питання щодо порядку розроблення, прийняття та впровадження авіаційних правил України.

Голова підкомітету Комітету з питань транспорту та інфраструктури Петро Павловський доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект №3683 за основу.


13:56 Депутати 311 голосами прийняли за основу проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо особливостей складення протоколу про адміністративне правопорушення стосовно недодержання встановлених законом строків (термінів) надання відповіді на звернення або запит народного депутата України №3503.


13:52  Галина Михайлюк доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №3010.

За результатами голосування законопроект №3010 прийнято за основу 334 голосами.


13:48  Заступник Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Галина Михайлюк зазначила, що члени Комітету під час розгляду законопроектів на засіданні Комітет погодилися з необхідністю легалізувати приватну детективну діяльність та наголосили, що його впровадження може стати вагомим кроком на шляху до гармонізації національного законодавства з європейським, оскільки у більшості країн Європейського Союзу є відповідні спеціальні закони, що регулюють детективну діяльність на законодавчому рівні.

Доповідачка зазначила, що основний законопроект більше відповідає потребам у законодавчому врегулюванні здійснення приватної детективної діяльності як одного з шляхів забезпечення конституційних гарантій людини та громадянина, суб’єктів господарювання приватного прав на захист своїх законних прав та інтересів.


13:40  Проект Закону про приватну детективну діяльність №3010 доповів народний депутат Микола Галушко.

Альтернативний законопроект №3010-1 доповів народний депутат Михайло Цимбалюк.


13:36 Депутати 279 голосами підтримали прийняття законопроекту №4248-1 за основу.


13:33 Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (щодо перегляду термінів встановлення споживачам лічильників природного газу) №4248-1 за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу і в цілому як Закон.


13:24 Голова підкомітету Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Жупанин повідомив, що члени Комітету під час розгляду законопроектів на засіданні підтримали альтернативний законопроект №4248-1, який пропонує більш комплексне вирішення порушеного питання з точки зору внесення відповідних змін до взаємопов’язаних між собою положень, зокрема, в частині питань розподілу природного газу населенню у разі відмови від встановлення лічильників побутового газу.


13:15 У законопроектах пропонується відтермінувати строк, до якого суб'єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов'язані забезпечити встановлення лічильників газу для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, у яких газ використовується тільки для приготування їжі.


13:10 Альтернативний законопроект №4248-1 доповів народний депутат Сергій Шахов.


13:06 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" щодо термінів встановлення лічильників споживачам природного газу №4248 доповів народний депутат Сергій Гривко.


 12:59 Народні депутати 294 голосами підтримали прийняття законопроекту №4259 за основу.


12:50 Голова підкомітету Комітету з питань екологічної політики та природокористування Леся Василенко доповіла рішення рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду у першому читанні прийняти законопроект №4259 за основу.


12:25  Проект Закону про внесення змін до статті 16 Закону України "Про охорону атмосферного повітря" щодо регулювання господарської діяльності з озоноруйнівними речовинами та фторованими парниковими газами №4259 доповів заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Роман Шахматенко.

У пленарному засіданні оголошено перерву.


12:20 Депутати підтримали прийняття альтернативного законопроекту №4667-1 за основу 339 голосами.


12:13 Бабак також доповів рішення Комітету щодо обох законопроектів: законопроект №4667 за результатами розгляду відхилити, законопроект №4667-1 - прийняти за основу.


12:07 Законопроектом №4667 пропонується в черговий раз відтермінувати перехідний період до 31 грудня 2021 року, не вирішуючи питання подальшого законодавчого врегулювання, а альтернативний законопроект №4667-1 якраз передбачає унормування цього процесу на нових засадах, які загалом були узгоджені з Міністерством освіти і науки України, Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти та низкою зацікавлених сторін.


12:00 Законопроекти доповіли народний депутат Любов Шпак і Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Метою обох законопроектів є вирішення питання присудження наукових ступенів у зв’язку із закінченням 30 червня 2021 року перехідного періоду, впродовж якого завершується процес підготовки кандидатів та докторів наук, що здійснюється закладами вищої освіти та науковими установами за чинними на момент набрання чинності Законом України «Про вищу освіту» (2014  р.) нормами.


11:54 До порядку денного включено проект Закону про внесення зміни до підпункту 7 пункту 2 розділу XV "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про вищу освіту" щодо продовження строку завершення підготовки кандидатів та докторів наук №4667 і альтернативний проект №4667-1.


11:49 Законопроект за результатами голосування було прийнято за основу 299 голосами.


11:43 Депутати у виступах підтримали прийняття проекту у першому читанні.


11:36 Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект №2164 за основу.


11:28 Проект Закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення окремих положень у зв'язку із здійсненням спеціального досудового розслідування №2164 доповів народний депутат Владлен Неклюдов. Він зазначив, що законопроект розроблений з метою забезпечення невідворотності покарання осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та для уникнення кримінальної відповідальності виїхали чи перебувають в інших країнах або на тимчасово окупованих територіях України.


11:19 Рада 295 голосами прийняла проект Постанови №2739 в цілому з пропозиціями Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.


11:10 Голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв доповів рішення Комітету, який рекомендує прийняти проект Постанови з урахуванням пропозицій Комітету.


11:05 На пропозицію Разумкова депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав життя під час тих трагічних подій.


10:58 Проект Постанови про Заяву Верховної Ради України у зв'язку з шостою річницею початку Євромайдану та подій Революції Гідності №2739 доповіла народний депутат Олександра Устінова.


10:50 Народні депутати не підтримали рішення Комітету («за» - 195).


10:46  Кальченко повідомив, що Комітет прийняв рішення про позбавлення права участі народного депутата Сергія Рудика у п’яти пленарних засіданнях.


10:41  Разумков надав слово Голові Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради  Сергію Кальченко для виступу щодо висновку Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України про висловлювання народного депутата України Рудика С.Я. на пленарному засіданні Верховної Ради України 28 січня 2021 року.


10:27 Із заявами від двох фракцій виступили народні депутати Сергій Рудик і Павло Фролов.


10:16 Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання.

З оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями виступають народні депутати.


 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада відтермінує строки встановлення лічильників для обліку газу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду