Побив дружину: на Хмельниччині суд покарав чоловіка

16:44, 21 февраля 2021
Суд призначив чоловікові 200 год громадських робіт.
Побив дружину: на Хмельниччині суд покарав чоловіка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

200 год громадських робіт – таке покарання призначив Нетішинський міський суд 25-річному місцевому жителю за вчинення кримінального проступку, передбаченого частиною 2 статті 125 Кримінального кодексу України, – заподіяння умисних легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров’я, визнавши його винним в інкримінованому злочині, передає пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

За вироком, цьогоріч 26 січня близько 21 год 30 хв у Нетішині в коридорі загального користування багатоповерхівки молодий чоловік під час конфлікту кілька разів вдарив свою цивільну дружину кулаком в обличчя. Як наслідок, медики діагностували в жінки закриту черепно-мозкову травму легкого ступеня, а також підшкірні гематоми, шкірні крововиливи, забій м’яких тканин щоки. За своїм характером такі травми належать до категорії тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

Ці обставини учасники судового провадження не оспорюють, тож надали згоду щодо розгляду обвинувального акта й доданих матеріалів за їх відсутності. При цьому обвинувачений, в присутності захисника, беззаперечно визнав свою винуватість у вчиненні інкримінованого кримінального проступку.

«Суд, вивчивши обвинувальний акт, матеріали досудового розслідування, у тому числі документи, які засвідчують беззаперечне визнання обвинуваченим своєї винуватості, вважає, що вина (обвинуваченого) у заподіяння умисних легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров’я, доведена повністю, а його дії правильно кваліфіковані за ч.2 ст.125 КК України», – зазначено у вироку.

Призначаючи покарання, суддя врахував, зокрема, обставини, які пом`якшують покарання: щире каяття та активне сприяння в розкритті кримінального правопорушення, а обставиною, що обтяжує, визнав вчинення кримінального проступку щодо подружжя.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Раніше ми писали, що на Житомирщині організована група заробляла на відео зі сценами катувань.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси