Вимагав 150 000 грн за зменшення штрафу для АЗС: на Рівненщині затримано податківця

18:56, 22 февраля 2021
Податківець вимагав 150 тисяч гривень за зменшення розміру штрафних санкцій за недоліки виявлені під час перевірки однієї з заправних станцій на території Рівненської області.
Вимагав 150 000 грн за зменшення штрафу для АЗС: на Рівненщині затримано податківця
Джерело фото: ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідувань викрило начальника одного з управлінь Головного управління ДПС у Рівненській області та посередника під час отримання неправомірної вигоди. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Встановлено, що правоохоронець вимагав 150 тисяч гривень за зменшення на 400 000 грн розміру штрафних санкцій за недоліки виявлені під час перевірки однієї із заправних станцій на території Рівненської області та не створення штучних перешкод у подальшій господарській діяльності.

19 лютого 2021 року слідчі ДБР затримали податківця разом із посередником після передачі обумовленої неправомірної вигоди у сумі 120 тисяч гривень.

Проведено обшуки в службових кабінетах Головного управління ДПС у Рівненській області та за місцем проживання фігурантів.

Двом особам повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що судитимуть ректора університету на Донеччині. За хабар ректор обіцяв підписати накази про зарахування іноземних громадян на навчання до вишу.

Додамо, що проректора столичного вузу судитимуть за одержання хабаря.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді