Кабінет міністрів проводить засідання, онлайн-трансляція

13:00, 24 февраля 2021
Уряд зібрався на засідання: що на порядку денному.
Кабінет міністрів проводить засідання, онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 24 лютого, проходить засідання Кабінету міністрів.

Так, Уряд може встановити квоти імміграції на 2021 рік та змінити стратегію інтегрованого управління кордонами на період до 2025 року. Ініціював розгляд відповідних проектів документів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Урядовці планують утворити міжвідомчу робочу групу з питань повернення активів збанкрутілих банків.

А також затвердити Державну соціальну програму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2025 року, змінити порядок надання комплексної послуги «єМалятко».

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вніс на розгляд колег деякі питання реалізації Закону України «Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині» щодо біоімплантатів, медико-біологічних вимог до тварин, умов їх тримання, порядку вилучення у тварин анатомічних матеріалів для виготовлення ксеноімплантатів».

На порядку денному – ініційоване міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва, а також затвердження плану заходів із підготовки та відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки.

Учасники засідання планують також затвердити план дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2021—2022 роках.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій пропонує внести зміни до Правил дорожнього руху та змінити розміри плати за проходження суден шлюзами Дніпровського каскаду.

Глава МОН Сергій Шкарлет ініціював зміни до положення про Міністерство освіти і науки та пропонує вирішити деякі питання реорганізації закладів освіти.

Можуть бути внесені зміни до положень про Державну міграційну службу та про Державну податкову службу України.

Окрім того, у планах - зміна складу Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт пропонує врегулювати питання оплати праці працівників державної установи «Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів «Укрспортзабезпечення».

Міністри погодять низку законопроектів, які згодом внесуть на розгляд Верховної Ради. Зокрема, зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, до Податкового кодексу, до Закону «Про фізичну культуру і спорт», а також до деяких законів щодо запровадження відповідальності за порушення порядку здійснення стратегічної екологічної оцінки.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що індексацію пенсій розпочнуть із 1 березня. Уряд затвердив відповідну постанову.

Додамо, що Кабмін змінив процедуру реєстрації окремих актів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва