Червона зона карантину: у певних областях заборонять пасажирські перевезення

16:44, 24 февраля 2021
У червоній зоні діятимуть додаткові обмеження щодо пасажирських перевезень.
Червона зона карантину: у певних областях заборонять пасажирські перевезення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 24 лютого, Кабмін погодив додаткові обмеження для пасажирських перевезень на території областей, де вводитимуть червону зону карантину.

Пропонується вводити заборону на:

  • регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним, залізничним, міським електротранспортом та метрополітеном. Винятком стануть транзитні перевезення;
  • перевезення легковими авто, якщо число пасажирів разом з водієм понад п'ять осіб. В їх число не входять діти до 14 років.

Під час засідання уряду міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив про те, що останній пункт стосується обмежень маршрутних таксі.

«На засіданні в середу Кабмін схвалив постанову «Про внесення змін до пункту 35 урядової постанови від 9 грудня 2020 № 1236», яким забороняється висадка і посадка пасажирів на регулярні та нерегулярні рейси автомобільним, залізничним транспортом, міським електротранспортом та метрополітеном на території регіонів, де встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки COVID-19. Винятком є лише транзитні перевезення», - повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Зазначено, що будуть дозволені перевезення службовими та орендованими авто в межах кількості місць для сидіння з обов'язковим використанням засобів індивідуального захисту. Їх можна буде здійснювати виключно за маршрутами руху, про які органам Нацполіції повідомлять не менше ніж за два дні.

Також будуть дозволені перевезення спеціальними залізничними рейсами у внутрішньому сполученні. Рішення щодо них прийматимуть в кожному окремому випадку відповідно до заявки обласних державних адміністрацій за погодженням із Мінінфраструктури та МОЗ. Дозволено буде здійснювати такі перевезення у приміському сполученні. Рішення по них прийматимуться облдержадміністраціями.

Глава уряду Денис Шмигаль під час засідання заявив про те, що такі обмеження почнуть діяти в червоній зоні через сім днів.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Київ у «жовтій» зоні карантину: які заборони діють із 24 лютого.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва