НАЗК направило нагадування щодо подання декларацій керівникам держустанов

13:35, 12 марта 2021
НАЗК направило листи Прем’єр-міністру України, Генеральному прокурору, Міністру оборони, Міністру юстиції, керівникам Державної податкової служби, Державної судової адміністрації, ДСНС, Національної поліції, а також головам обласних державних адміністрацій.
НАЗК направило нагадування щодо подання декларацій керівникам держустанов
Джерело фото: НАЗК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Упродовж минулого року до НАЗК надійшло більше 16 тис. повідомлень про факти неподання та несвоєчасного подання декларацій. Понад 60 відсотків цих повідомлень надійшло від міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери їх управління, а також місцевих державних адміністрацій. Про це повідомляє пресцентр агентства. 

«Радимо суб’єктам декларування не зволікати з поданням щорічних декларацій за 2020 рік. А у разі, якщо ви звільнилися з посади у минулому році – нагадуємо про обов’язок подати декларацію після звільнення, яка охоплюватиме весь 2020 рік», - наголошують в агентстві.

Агентство розуміє, що часто несвоєчасне подання декларації є ненавмисним. Саме тому робить послідовні кроки щодо запобігання таким ситуаціям.

«Найчастіше такі порушення трапляються у Національній поліції, Державній службі України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), установах виконання покарань державної кримінально-виконавчої служби, державних підприємствах», - зауважують у НАЗК.

Таким чином, агентство направило листи Прем’єр-міністру України, Генеральному прокурору, Міністру оборони, Міністру юстиції, керівникам Державної податкової служби, Державної судової адміністрації, ДСНС, Національної поліції, а також головам обласних державних адміністрацій з проханням організувати роботу для своєчасного подання декларацій.

За несвоєчасне подання декларації передбачена адміністративна відповідальність за ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а за неподання декларації – кримінальна відповідальність за ст. 366-3 Кримінального кодексу України.

Встановлення таких фактів також має наслідком внесення суб’єкта декларування, за рішенням суду, до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (Реєстру корупціонерів).

Національне агентство з питань запобігання корупції нагадує, що кампанія декларування-2021 триває до 31 березня включно.

Раніше ми писали, що НАЗК вирішило, що буде перевіряти декларації суддів без врахування думки ВРП.

А також про те, що членів органів адвокатського самоврядування позбавлять обов’язку подавати декларації. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва