На те, щоб відмити будівлю Офісу Зеленського, витратять 2 млн грн

11:25, 22 марта 2021
У Зеленського збираються витратити 2 млн грн на відмивання будівлі.
На те, щоб відмити будівлю Офісу Зеленського, витратять 2 млн грн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Унаслідок масової акції, яка відбулася ввечері 20 березня на вулиці Банковій, 11 у Києві, було завдано пошкоджень адміністративній будівлі Офісу Президента України, які попередньо оцінюють у майже 2 млн грн. Про це повідомляє Офіс Президента.

У мітингу взяли участь до тисячі осіб. Під час заходу найбільш радикальні його учасники застосували фаєри, димові шашки, петарди, вибухові пакети, феєрверки, аерозольну фарбу для графіті в балончиках.

Також учасники акції розбили скло у вхідних дверях одного з під’їздів та вікно на першому поверсі будівлі. Фасад першого поверху обмальовано фарбою, що завдало значної шкоди зовнішньому вигляду споруди.

Крім того, внаслідок запуску феєрверків постраждали двері та внутрішнє оздоблення тамбура одного з під’їздів. Також відбулося займання горища. Були зафіксовані окремі осередки загоряння на першому поверсі та пожежа в кабінеті на другому поверсі. Всі поверхи були наповнені димом.

«За попередніми експертними даними, пошкодження будівлі Офісу Президента оцінюються приблизно у 2 млн грн. Якщо не розпочати змивання фарби впродовж 72 годин, вона в'їсться в граніт, і суми збитків зростуть. Перші два поверхи будівлі були споруджені наприкінці ХІХ століття, інші добудовані на початку ХХ століття», - зазначають у пресслужбі.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що під Офісом Президента масштабний мітинг: активісти запалили фаєри і кидають шумові гранати. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва