У Раді напрацьовують закон про перехоплення правоохоронцями телекомунікацій

17:43, 25 марта 2021
Закон має дозволити правоохоронним органам отримати сучасну ефективну технологію перехоплення інформації з телекомунікаційних мереж у визначений термін.
У Раді напрацьовують закон про перехоплення правоохоронцями телекомунікацій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Робоча група комітету Верховної ради з питань цифрової трансформації напрацьовує законопроект про перехоплення телекомунікацій. У комітеті зазначили, що сьогодні відсутні закони, які врегульовували б правовідносини у цій сфері.

Про це повідомляє прессцентр ВР.

Замглави комітету Олександр Федієнко нагадав, що відповідний законопроект № 4042-1 напрацювали ще у 2004 році, але Рада того скликання його не розглядала.

«Сьогодні відсутні закони, які врегульовували б правовідносини у сфері перехоплення телекомунікацій. Всі дії відбуваються на основі відомчих документів. Важливо розробити новий закон, який забезпечить оптимальний баланс між потребами правоохоронних органів та громадськості», - зазначив Федієнко.

Новий закон має дозволити правоохоронним органам отримати сучасну ефективну технологію перехоплення інформації з телекомунікаційних мереж у визначений термін, а громадянам буде гарантувати дотримання конституційних прав і свобод у сфері використання телекомунікацій.

«Проведення перехоплення телекомунікацій за чітко окресленим спеціальним законом необхідне для успішної боротьби та попередження злочинів. При цьому закон має передбачити надійні гарантії проти зловживань і несанкціонованих перехоплень телекомунікацій», - підкреслили у комітеті.

Нагадаємо, що Рада може провести два позачергових пленарних засідання.

Крім того, Кабмін пропонує запровадити базову величину для соціальних виплат.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва