Правоохоронці вилучили найбільшу партію амфетаміну в історії України – Ігор Клименко, фото

19:50, 12 апреля 2021
Сума щомісячного незаконного обороту сягала 120 мільйонів гривень.
Правоохоронці вилучили найбільшу партію амфетаміну в історії України – Ігор Клименко, фото
Джерело фото: Офіс Генпрокурора
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На базі промислового підприємства у Дніпрі викрито потужну нарколабораторію - вилучено рекордну партію амфетаміну, виробляли 300 кілограмів амфетаміну в місяць. Про це заявив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

«Дніпрі накрили справжній наркозавод. Там вилучили 120 кг готового амфетаміну = 480 тисяч доз! І це найбільша партія вилученого амфетаміну в історії України. Крім цього, поліцейські виявили там понад 1 тонну прекурсорів, з яких можна було б виготовити ще 700 кг готового психотропу. Станом на зараз затримано 8 осіб, які причетні до організації наркобізнесу. Сума їх щомісячного незаконного обороту сягала 120 мільйонів гривень», - заявив Ігор Клименко.

Спецоперація проводилася у 4 регіонах України, зокрема у місті Києві, а також на території Київської, Черкаської та Дніпропетровської областей силами прокуратури, Департаментів протидії наркозлочинності та кіберполіції Нацполіції України, Святошинського управління поліції та інших підрозділів Головного управління Нацполіції в м. Києві та Нацполіції України. Про це повідомляють в Офісі Генпрокурора.

За даними слідства, учасники злочинної групи на базі промислового підприємства у м. Дніпро організували лабораторію з виготовлення психотропної речовини «амфетамін», а також займалися його масовим збутом по всій території України через Telegram-канал та Інтернет-магазин.

За оперативними даними, щомісяця злочинна група виготовляла та збувала від 250 до 300 кг амфетаміну. Оплата за «товар» здійснювалася за допомогою криптовалюти, яка в подальшому обготівковувалася.

У ході обшуків, проведених 12 квітня 2021 року за місцями проживання фігурантів, в їхніх автомобілях, а також в приміщенні нарколабораторії вилучено рекордну партію амфетаміну загальною вагою близько 120 кг, понад 1 тонну прекурсорів, промислове обладнання, предмети, схожі на бойову зброю та боєприпаси. Також вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, «чорнові» записи про кількість збутих наркотиків та розрахунки у біткоїнах.

Одночасно припинено діяльність інтернет-магазину з продажу наркотиків.

За попередніми підрахунками, щомісячний обіг грошових коштів від продажу психотропних речовин може становити від 100 до 120 млн грн.

Наразі восьми затриманим готується повідомлення про підозру та обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Також «Судово-юридична газета» писала, що поліція вилучила наркотики на суму 10 млн грн.

Крім того, ми повідомляли, що у столичному СІЗО житомирянин створив злочинну групу зі збуту вибухівки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси