Як перевозити куплені коштовності літаком легально

06:00, 15 апреля 2021
Митники поділилися з авіапасажирами правилами ввезення в Україну коштовних покупок на суму понад 1000 євро.
Як перевозити куплені коштовності літаком легально
Джерело фото: vechirniy.kyiv.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Важливим є те, що варто письмово задекларувати переміщувані товари, далі обрати «червоний коридор» для проходження митного контролю та сплатити передбачені митні платежі, - повідомляє «Вечірній Київ».

«Треба також запам’ятати, що письмовому декларуванню підлягають товари (за винятком підакцизних), що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі через авіаційні пункти пропуску, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 1 000 євро», — коментують у київській митниці.

У митниці навіть навели приклад спроби ввезення дорогих ювелірних виробів з порушенням митних правил.

«Ювелірний сет з коштовним камінням мав при собі наш співвітчизник, який повернувся через аеропорт «Київ» (Жуляни) авіарейсом з Мінська. Для проходження митного контролю авіапасажир обрав спрощену систему «зелений коридор», чим, зокрема, засвідчив, що не має предметів, які підлягають обов’язкому письмовому декларуванню та оподаткуванню митними платежами. Перед початком митного контролю письмової декларації чоловік не заповнював, за консультацією до митників не звертався. Коробку з коштовностями (сет з сережок, каблучки та кулона) у ручній поклажі громадянина було виявлено київськими митниками під час вибіркової перевірки пасажирів. Згідно з наявними у пасажира товарними чеками, вартість прикрас зі знижками становить — 8665 євро, що перевищує норму, встановлену для безмитного ввезення товарів на авіатранспорті», - розповіли столичні митники.

Отже, даний громадянин порушив порядок проходження митного контролю на «зеленому коридорі», оскільки перемістив через митний кордон України товари в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму. За скоєне чоловіку загрожує адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу в розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією товарів, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України, - повідомляють митники.

Згідно з українським законодавством, потрібно або сплатити передбачені митні платежі на товар, або вивезти його у зворотньому напрямку.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Україна впровадить систему обміну митною інформацією з ЄС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді