Мінфін посилив умови надання субсидій

12:15, 15 апреля 2021
При призначенні житлових субсидій будуть враховуватися доходи від депозитів і купівлі валюти, - Кабмін
Мінфін посилив умови надання субсидій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Доходи від депозитів і дивіденди від цінних паперів будуть враховуватися при призначенні субсидій. Про це Кабінет Міністрів прийняв відповідну постанову на позачерговому засіданні в середу, 14 квітня, - повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Таким чином постановою Кабмін посилив адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки населенню та здійснення заходів ефективного і раціонального використання бюджетних коштів.

Проектом постанови пропонується:

  • переглянути підходи до обліку майнового стану, зокрема при призначенні житлових субсидій враховувати отримані доходи від депозитів, дивіденди від цінних паперів та ін.;
  • скасувати діяльність і повноваження комісій, утворених місцевими органами влади, при прийнятті рішення про призначення житлових субсидій в окремих випадках за наявності умов, при яких така субсидія не призначається;
  • більш суворо враховувати при призначенні житлових субсидій одноразові вартісні покупки, наявність банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону і т. ін.

Реалізація постанови не потребує додаткових витрат та здійснюватиметься за рахунок і в межах коштів, передбачених у державному бюджеті для Міністерства соціальної політики України на надання житлових субсидій.

Також «Судово-юридична газета» писала, що в Україні збільшився середній розмір субсидії на 13,6%.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва