У Раді створили робочу групу з реформування пенітенціарної медицини

16:10, 16 апреля 2021
Європейські колеги, які здійснюють моніторингові візити до українських в’язниць, та правозахисники вимагають нарешті взятись за вирішення цих проблемних питань.
У Раді створили робочу групу з реформування пенітенціарної медицини
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Для реформування пенітенціарної медицини у Верховній Раді створять робочу групу. До неї увійдуть депутати комітету з питань здоров’я нації, представники міністерств та правоохоронних відомств. Про це повідомив глава комітету Михайло Радуцький.

«Процес передачі надання медичної допомоги в установах виконання покарань від Міністерства юстиції до Міністерства охорони здоров’я розпочався ще у 2017 році. Генпрокуратура, Мін'юст та МОЗ мали реалізувати Концепцію реформування пенітенціарної системи на період до 2020 року. Час пройшов, а системних змін не відбулось», - зазначив він.

За його словами, проблеми системи залишились: висока смертність в’язнів від інфекційних хвороб, низька якість медичних оглядів, недостатній рівень надання допомоги засудженим із психічними розладами та різними формами залежності.

«Наші європейські колеги, які здійснюють моніторингові візити до українських в’язниць, та правозахисники вимагають нарешті взятись за вирішення цих проблемних питань», - каже Михайло Радуцький.

Сьогодні Україна входить до країн ЄС з найбільшою кількістю засуджених: в наших тюрмах перебуває близько 53 тисяч людей. В умовах замкнутого простору в’язні мають підвищену небезпеку захворіти на інфекційні хвороби. У тюрмах доволі часто фіксують спалахи коронавірусу, гепатиту та туберкульозу.

Також Михайло Радуцький запропонував Генеральному прокурору створити робочу групу для пришвидшення процесу передачі системи лікування ув’язнених від Мін'юсту до МОЗ. До робочої групи увійдуть депутати Комітету, представники міністерств та правоохоронних відомств. Стати головою робочої групи ми запропонували депутату Комітету Ладі Булах.

Раніше ми писали, що з травня в Києві з’явиться медична авіація: деталі.

Крім того, «Судово-юридична газета» повідомляла, до яких лікарів можна звернутись без направлення: список.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва