Мешканець Київщини незаконно переправляв осіб через державний кордон

18:45, 26 апреля 2021
Для охочих перетнути кордон вони виготовляли «липові» ID-картки резидентів країн Східної Європи, фіктивні договори на навчання в країнах ЄС та візи.
Мешканець Київщини незаконно переправляв осіб через державний кордон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мешканець Київщини організував злочинну схему незаконного переправлення осіб з України до країн Євросоюзу. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

До протиправної діяльності чоловік залучив ще двох співучасників. Для охочих перетнути кордон вони виготовляли «липові» ID-картки резидентів країн Східної Європи, фіктивні договори на навчання в країнах ЄС та візи. Свої послуги оцінювали у 5 тис. доларів США з однієї особи.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання членів злочинної групи правоохоронцями виявлено та вилучено паспорти, які мають ознаки підробних, документи, бланки, печатки, засоби зв’язку, грошові кошти, банківські картки та інші докази протиправної діяльності.

Організатора злочинного угруповання затримано під час одержання грошової винагороди за ID-картки, закордонні паспорти та подальше сприяння під час проходження державного кордону України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Чоловіку повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Також «Судово-юридична газета» писала, що контррозвідка СБУ запобігла вивезенню з України агрегатів для військових кораблів.

Крім того, ми повідомляли, що на Житомирщині затримано агента ФСБ Росії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області