Менше снайперського вогню, а тому менше загиблих за останні дні, – Зеленський про Донбас під час розмови з сенатором США

20:58, 5 мая 2021
Однак Президент наголосив, що так і не вдалося досягти домовленостей із Росією щодо режиму повного припинення вогню, тож ситуація й надалі залишається небезпечною.
Менше снайперського вогню, а тому менше загиблих за останні дні, – Зеленський про Донбас під час розмови з сенатором США
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з сенатором США, співголовою Українського кокусу в Сенаті Робертом Портманом.

Про це повідомляє Офіс Президента. 

Глава держави наголосив, що Україна високо цінує двопартійну підтримку Конгресу Сполучених Штатів Америки. Він подякував за постійну й непохитну підтримку з боку США територіальної цілісності та суверенітету України.

«Дякую вам за вагомий особистий внесок у формування такої міцної парламентської підтримки на чолі Сенатського українського кокусу. Це важлива основа нашого стратегічного партнерства, яке базується на спільних цінностях та довгострокових інтересах», – зазначив Володимир Зеленський.

Зі свого боку Роберт Портман привітав призначення нового Посла України у США Оксани Маркарової.

Президент подякував за виділені в бюджеті Сполучених Штатів на поточний рік асигнування для реалізації програм допомоги Україні в обсязі понад 700 мільйонів доларів США, з яких майже 400 мільйонів піде на потреби національної безпеки та оборони.

Володимир Зеленський поінформував сенатора про ситуацію на Донбасі. Зокрема, він зазначив, що є певні позитивні зміни, менше снайперського вогню, а тому менше загиблих за останні дні. Однак Глава держави наголосив, що так і не вдалося досягти домовленостей із Росією щодо режиму повного припинення вогню, тож ситуація й надалі залишається небезпечною.

Сенатор Роберт Портман зазначив, що підтримує надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

Президент оцінив сильну позицію США щодо недопущення завершення будівництва газопроводу «Північній потік – 2» і подякував за санкційну підтримку.

Також Володимир Зеленський додав, що Україна зацікавлена у тісній співпраці зі Сполученими Штатами у протидії дезінформації.

Глава держави наголосив, що з радістю очікує на візит Роберта Портмана до України у складі двопартійної делегації Конгресу США.

Також ми писали, що стало відомо, коли Зеленський зустрінеться з Державним секретарем США.

Крім того, ми повідомляли про те, що Зеленський сказав, що на нашій землі вирішується, яким буде майбутнє Європи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду