Facebook видалив десятки акаунтів, пов’язаних зі «Слугою народу»

11:40, 7 мая 2021
Мережа акаунтів публікувала дописи про політику, корупцію, сатиру про COVID-19, слова на підтримку «Слуги Народу» й чинної влади.
Facebook видалив десятки акаунтів, пов’язаних зі «Слугою народу»
Источник фото: Getty image
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У квітні 2021 року Facebook видалив десятки профілів, пов’язаних із партією «Слуга народу». Про це повідомляє пресслужба соцмережі.

Так, підставою для видалення названа «скоординована неавтентична поведінка». У Facebook це тлумачать як «скоординовані зусилля для маніпулювання публічними дебатами задля стратегічної мети, де фальшиві акаунти є основними для операції».

«Ми видалили 105 облікових записів Facebook, 24 сторінки та 5 облікових записів Instagram, які були створені в Україні та націлені на аудиторію всередині країни. Ми почали вивчати діяльність цих сторінок після перегляду розслідувань українського видання «Букви». Наше розслідування виявило зв’язки з особами, пов’язаними з політичною партією в Україні «Слуга народу», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на просування сторінок витратили близько 210 тисяч доларів.

Мережа профілів публікувала дописи про політику, корупцію, сатиру про COVID-19, слова на підтримку «Слуги Народу» й чинної влади. 

Окрім того, соцмережа видалила 477 акаунтів Facebook, 363 сторінки, 35 груп та 29 акаунтів Instagram, які були створені в Україні та націлені на аудиторію всередині країни.

«Ґрунтуючись на повідомленні ФБР, ми почали вивчати і розкривати цю орієнтовану на Україну діяльність, яку ми приписали юридичним і фізичним особам, які перебувають під санкціями Міністерства фінансів США – Андрію Деркачу, Петру Журавлю і пов’язаним із Begemot-linked media, а також політичним консультантам, які пов’язані з Володимиром Гройсманом та Олегом Кулінічем», – зазначили в Facebook.

Facebook вважає, що ця мережа ботів здійснювала довготривалу інформаційну операцію, спрямовану на просування сприятливого для Деркача, Гройсмана й Кулініча контенту. На просування мережі витратили майже пів мільйона доларів.

Ранее «Судебно-юридическая газета» сообщала, что Facebook создает клон Clubhouse.

Подписывайтесь на наш Telegram-канал и на Twitter, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси