Закупівля снігоплавильних машин за завищеними цінами: судитимуть посадовця «Київавтодор»

12:25, 28 мая 2021
Обвинувачений не провів належного моніторингу цін на вказане обладнання та сформував заявку на придбання снігоплавильних машин за завищеними цінами.
Закупівля снігоплавильних машин за завищеними цінами: судитимуть посадовця «Київавтодор»
Джерело фото: Київська міська прокуратура
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Посадовця КК «Київавтодор» судитимуть за закупівлю снігоплавильних машин за завищеними цінами. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Так, до суду скеровано обвинувальний акт відносно посадовця КК «Київавтодор» за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, у 2018 році між «Київавтодор» та приватним товариством був укладений договір на придбання 2-х мобільних автономних снігоплавильних машин Trecan на загальну суму понад 32,4 млн гривень.

«Обвинувачений, виконуючи обов’язки головного механіка, члена тендерного комітету, неналежно виконуючи свої службові обов’язки та діючи всупереч інтересам КК «Київавтодор», не провів належного моніторингу цін на вказане обладнання та сформував заявку на придбання снігоплавильних машин за завищеними цінами», — йдеться у повідомленні.

Відповідно до висновку експертів, внаслідок вказаних дій інтересам держави в особі КК «Київавтодор» завдано збитки на загальну суму понад 2,6 млн гривень.

Обвинувальний акт скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від ста до двохсот п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що затримано двох осіб, які вимагали 220 тисяч доларів за призначення на керівну посаду до Нацполіції Київській області.

Додамо, що прокурор місцевої прокуратури Київщини постане перед судом за хабар.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України