Поліцейський-кат з досвідом: чоловіку вручено нову підозру

17:35, 4 июня 2021
В ході спілкування у приміщенні відділення поліції з юнаком правоохоронець неодноразово завдав йому ударів у голову та тулуб, намагаючись покарати за «погану поведінку» та залякати.
Поліцейський-кат з досвідом: чоловіку вручено нову підозру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва прокурорів спеціалізованого підрозділу з протидії порушенням прав людини Офісу Генерального прокурора повідомлено про нову підозру патрульному поліцейському одного з відділів  ГУ Нацполіції в Житомирській області за фактом катування (ч. 2 ст. 127 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Під час розслідування у кримінальному провадженні за фактом катування двох осіб на Житомирщині встановлено причетність поліцейського до інших фактів катування. Встановлено, що в ході спілкування у приміщенні відділення поліції з юнаком, який заявив про вчинення крадіжки та сперечався із поліцейським, правоохоронець неодноразово завдав йому ударів у голову та тулуб, намагаючись покарати за «погану поведінку» та залякати.

Раніше, у січні 2021 року між населеними пунктами одного з районів Житомирської області група осіб, вимагаючи у двох юнаків визнати причетність до викрадення автомобіля, спричиняли потерпілим удари руками та ногами в різні частини тіла, примушували їх стояти на колінах. До таких дій приєднався патрульний, який прибув на місце події. Однак, замість допомогти постраждалим, поліцейський дістав пістолет, перезарядив його та приставив до голови одного з потерпілих і спустив гачок пістолету, вимагаючи надати відомості щодо угону автомобіля.

Також «Судово-юридична газета» писала про безпідставне застосування сили: перед судом постануть четверо поліцейських

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.           

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді