Як здійснюється державна реєстрація відокремлених підрозділів іноземних неурядових організацій: алгоритм дій

12:48, 24 июня 2021
Для акредитації відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації подаються документи, визначені ст. 22 Закону України «Про громадські об’єднання».
Як здійснюється державна реєстрація відокремлених підрозділів іноземних неурядових організацій: алгоритм дій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Якщо іноземній неурядовій організації необхідно територіально розширити можливості проведення своєї діяльності, такі організації відкривають відокремлені підрозділи, представництва, філії на території України. Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції України.

Державна реєстрація в Україні відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації, представництва, філії іноземної благодійної організації здійснюється шляхом його акредитації без набуття статусу юридичної особи.

Для акредитації відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації подаються документи, визначені ст. 22 Закону України «Про громадські об’єднання». Разом з тим необхідні:

  • документи, видані відповідно до законодавства іноземної держави, повинні бути легалізовані (консульська легалізація чи проставлення апостиля) в установленому законодавством порядку, якщо інше не встановлено міжнародними договорами;
  • документ, викладений іноземною мовою, повинен бути перекладений на державну мову із засвідченням вірності перекладу з однієї мови на іншу або підпису перекладача в установленому законодавством порядку (ст. 15 Закону).

За державну реєстрацію відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації, представництва, філії іноземної благодійної організації сплачується адміністративний збір у розмірі 0,28 прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

В обов’язковому порядку має надаватись державному реєстратору структура власності. Це необхідно для встановлення кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи.

Крім того, «Судово-юридична газета» писала, хто з підприємців може не сплачувати єдиний внесок.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси