Пограбування у центрі Києва: поліція затримала зловмисника

06:00, 25 июня 2021
Зловмисником виявився громадянин іншої держави, 1999 року народження.
Пограбування у центрі Києва: поліція затримала зловмисника
Джерело фото: kyiv.npu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На початку червня до чергової частини Шевченківського управління поліції звернувся іноземець та повідомив, що його пограбували у центрі міста. На місце негайно прибула слідчо-оперативна група, аби з'ясувати усі обставини кримінального правопорушення. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції Києва.

«Ми відслідкували маршрут правопорушника та з’ясували, що він у торговому центрі побачив іноземця та вирішив пограбувати. Біля будинку на бульварі Тараса Шевченка наздогнав його та зірвав з руки наручний годинник. Потерпілий побіг за грабіжником. Однак в арці правопорушник вдарив його, відібрав сумку з банківськими картками, грішми та втік», – розповів начальник сектору поліції №4 Шевченківського управління поліції Сергій Головко.

Співробітники карного розшуку Шевченківського управління поліції провели комплекс оперативно-розшукових заходів, переглянули велику кількість записів вуличних камер відеоспостереження та відразу зорієнтували підрозділи столичної поліції. Завдяки злагодженій роботі слідчих та оперативників зловмисника затримано. Це – громадянин іншої держави, 1999 року народження.

За даним фактом розслідується кримінальне провадження, яке було розпочате за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили грабіжнику про підозру у скоєнні злочину. Шевченківський районний суд столиці обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до шести років.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, чи може оголошення осіб у розшук свідчити про ухилення від досудового розслідування та суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва