Мінцифра розширює перелік адмінпослуг у ЦНАП

10:15, 25 июня 2021
Мінцифра модернізує ЦНАПи та розбудовує мережу Дія.Центрів.
Мінцифра розширює перелік адмінпослуг у ЦНАП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що скоро 5 мільйонів українців зі 165 громад зможуть отримувати всі необхідні послуги в модернізованих ЦНАПах — Дія.Центрах. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«Це комфортний державний сервіс нового покоління і ще більше комплексних, швидких і якісних послуг, доступних для кожного.

Зараз ЦНАП — єдине місце для українців, де можна отримати близько 145 адмінпослуг. Ми ж плануємо розширити цей перелік втричі й трансформувати ЦНАПи в Дія.Центри.

Де відкриються модернізовані ЦНАПи?

Перші вже працюють — у Житомирі та Нових Санжарах. Наступні з'являться в Полтавській, Донецькій, Тернопільській, Чернігівській, Київській, Івано-Франківській, Закарпатській, Запорізькій областях», — сказано у повідомленні.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що Дія Центри - це комфортний державний сервіс нового покоління.

«Ще більше комплексних, швидких і якісних послуг, доступних для кожного.

Замість поїздок у різні держустанови, черги та спілкування з десятками чиновників — Дія Центр. Це комфортний державний сервіс нового покоління, де ви зможете отримати послуги в будь-якій життєвій ситуації — від першого паспорта чи субсидії до відкриття власної справи.

У Дія Центрах можна отримати адміністративні послуги, комунальні послуги, консультації щодо онлайн-послуг і самі онлайн-послуги. До того ж, тепер у Дія Центрах можна проводити різні івенти — культурні, соціальні. Скористатись комп’ютером з інтернетом, отримати безкоштовну правову допомогу, банківські та поштові послуги. А підприємцям — проконсультуватись у Дія.Бізнесі. Міські та сільські голови можуть приймати громадян у центрах. До того ж, після вирішення своїх питань ви можете відпочити у кав’ярні центру.

Плануємо запуск Дія Центрів у кожній області України. Наступні з’являться в Полтавській, Донецькій, Тернопільській, Чернігівській, Київській, Івано-Франківській, Закарпатській, Запорізькій областях», — написав він на своїй сторінці у Facebook.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Уряд затвердив методичні рекомендації щодо для органів місцевого самоврядування щодо критеріїв територіальної доступності ЦНАПів та їх територіальних підрозділів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва