ОАСК відкрив провадження щодо призначення голови Держагентства з управління зоною відчуження

14:53, 25 июня 2021
Позивач просить суд визнати незаконним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України, датоване лютим 2021 року, «Про призначення Костюка С. М. Головою Державного агентства України з управління зоною відчуження».
ОАСК відкрив провадження щодо призначення голови Держагентства з управління зоною відчуження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження в адміністративній справі щодо скасування розпорядження КМУ про призначення Сергія Костюка Головою Державного агентства України з управління зоною відчуження, передає офіційний сайт ОАСК.

«Розгляд даного адміністративного позову  здійснюватиметься за правилами загального позовного провадження.

Оскільки, оскаржуване розпорядження стосується призначення на посаду державної служби Сергія Костюка, тому рішення у справі може вплинути на його права та інтереси, що є підставою для залучення його до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета позову, на стороні відповідача.

Нагадаємо, позивач просить суд визнати незаконним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України, датоване лютим 2021 року, «Про призначення Костюка С. М. Головою Державного агентства України з управління зоною відчуження». Також ОАСК просять зобов’язати Уряд провести призначення на дану посаду відповідно до діючих законів України та нормативного правових актів», — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що мобільний оператор позивається до НКРЗІ щодо скасування припису про порушення законодавства під час надання платних контент-послуг. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді