Cправа про «Ядерні хабарі»: судитимуть керівника підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом»

15:05, 6 июля 2021
Обвинувальний акт стосовно керівника підрозділу держпідприємства та його спільника скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.
Cправа про «Ядерні хабарі»: судитимуть керівника підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення заступника керівника відокремленого структурного підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом» та керівника підприємства, що займається реалізацією квартир. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Згідно матеріалів кримінального провадження посадовець НАЕК «Енергоатом» у 2017 році забезпечив перемогу будівельної фірми, підконтрольній на той час народному депутату, на тендері зі спорудження Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива вартістю понад 1 мільярд гривень (сума контракту за основним та додатковими угодами).

«Натомість народний обранець віддячив за це, забезпечивши родину директора підрозділу держпідприємства безоплатними квартирами в житлових комплексах, що споруджувала на території м. Києва інша фірма депутата», — йдеться у повідомленні.

Керівнику підрозділу «Енергоатому» інкриміновано вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, керівнику підприємства  -  ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 369, ч. 2 ст. 366 КК України.

На даний час обвинувальний акт стосовно цих осіб скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Вищому антикорупційному суді мало відбутися засідання у справі щодо ймовірного завдання збитків ДП НАЕК «Енергоатом» та ДП «Схід ГЗК». Утім, слухання у справі відклали через неприбуття у судове засідання одразу декількох захисників обвинувачених.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва