У Херсоні затримали на «відкатах» керівника теруправління ДСА

09:27, 8 июля 2021
У СБУ повідомили, що посадовець «забирав майже 50% з тендеру».
У Херсоні затримали на «відкатах» керівника теруправління ДСА
Джерело фото: ssu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба безпеки України повідомила, що викрила керівника Територіального управління Державної судової адміністрації у Херсонській області на розтраті бюджетних коштів. Про це інформує офіційний сайт СБУ.

«За наявною інформацією, він організував механізм закупівель товарів за державні кошти за значно завищеними цінами. Частка зловмисника становила до 50% від загальної суми.

СБУ задокументувала посадовця категорії «А» на одній зі схем. А саме на розтраті державних коштів під час укладання дев’яти «допорогових» договорів на придбання комп’ютерної техніки.

Фактично посадовець порушив процедуру державних закупівель і уклав контракт із ФОПом в обхід тендерних норм. У такий спосіб підписав договори на поставки техніки на суму 1 млн 700 тис. грн, 703 тис. з яких, за наявною інформацією, пішли в його власну кишеню.

За результатами проведених слідчих дій посадовцю повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України», — сказано у повідомленні.

Також «Судово-юридична газета» писала, що юриста однієї з найбільших українських компаній-провайдерів судитимуть за державну зраду.

Крім того, ми повідомляли про те, що у Києві викрили «чорного нотаріуса»: махінації з житлом завдали мільйонних збитків державі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду