Немає грошей: у Господарському суді Миколаївської області припинили відправку поштової кореспонденції

15:03, 8 июля 2021
Надсилання учасникам судових проваджень процесуальних документів буде здійснюватись виключно засобами електронного зв’язку.
Немає грошей: у Господарському суді Миколаївської області припинили відправку поштової кореспонденції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Господарський суд Миколаївської області повідомив, що у зв’язку з критичною ситуацією, що склалася із фінансовим забезпеченням діяльності судів у 2021 році, зокрема в частині відсутності асигнувань на оплату послуг з відправки поштової кореспонденції, суд тимчасово зупинив відправлення поштової кореспонденції з 8 липня. Про це йдеться у пресслужбі суду.

«Надсилання учасникам судових проваджень процесуальних документів буде здійснюватись виключно засобами електронного зв’язку.

Отже, при зверненні до суду із заявами, клопотаннями тощо рекомендуємо:

– подавати заяви про отримання процесуальних документів на електронну адресу, в якій зазначати актуальну (офіційну) адресу електронної пошти у сервісі mail.gov.ua (на ресурсі), контактні номери телефонів учасників (представників) судових проваджень (ви будете отримувати процесуальні документи на електронну скриньку одразу після того, як суддя надішле їх до Єдиного державного реєстру судових рішень);

–  подавати до суду заяви про надсилання інформації про дату та час судового засідання, в якій необхідно зазначити номер мобільного телефона, на який здійснюватиметься смс-розсилка вказаної інформації;

– для здійснення процесуальних дій стати активними користувачами підсистеми «Електронний суд» (нагадуємо, що для осіб, які зареєстровані в підсистемі «Електронний суд», повідомлення, повістки, судові рішення та процесуальні документи надсилаються в електронному вигляді автоматично).

Нагадуємо, що з текстами всіх судових рішень можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Інформацію щодо призначення дати та часу проведення судового засідання можна отримати на офіційному вебсайті Господарського суду Миколаївської області в розділі «Громадянам» (у підрозділі «Списки судових справ, призначених до розгляду» за посиланням).

Про відновлення відправлення поштової кореспонденції в обов’язковому порядку буде повідомлено додатково на вебсайті суду в розділі «Новини», — сказано у повідомленні.

Раніше ми розповідали, що до Вищої ради правосуддя постійно надходять численні звернення судових установ з усіх регіонів країни з проханням вжити заходів щодо належного фінансування та виділення необхідних коштів.

Також у ВРП повідомили, як вирішити проблему хронічного недофінансування судової системи.

Додамо, Господарський суд міста Києва зупинив відправку кореспонденції засобами поштового зв’язку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська