Чинили тиск в інтересах колекторів: зловмисники заарештовані

19:44, 9 июля 2021
Так звані «колекторські кол-центри» діяли на території Києва та Київської області, Вінниці, Житомира, Черкас та Херсона.
Чинили тиск в інтересах колекторів: зловмисники заарештовані
Джерело фото: nazk.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Викриті зловмисники, які чинили тиск на суб’єктів декларування в інтересах колекторів, представляючись посадовцями Національного агентства з питань запобігання корупції, – повідомляє пресслужба НАЗК.

Ними виявилися цивільні особи, нотаріуси та приватні виконавці. Так звані «колекторські кол-центри» діяли на території Києва та Київської області, Вінниці, Житомира, Черкас та Херсона.

Як НАЗК повідомляло раніше, невідомі телефонували до декларантів, представляючись співробітниками НАЗК, погрожувати притягненням до кримінальної чи адміністративної відповідальності за порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» у випадку відмови сплати боргу «Фінансовій компанії «Сіті Фінанс».

Після того, як від декларантів почала надходити інформація про вимагання, НАЗК одразу ж звернулося до Національного банку України з проханням вжити заходів щодо недоброчесного гравця на ринку фінансових послуг. Крім того, НАЗК розпочало співпрацю з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції України для якнайшвидшого викриття шахраїв.

За зібраними матеріалами слідчі Головного слідчого управління Нацполіції під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора, розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 189 (Вимагання), ч. 3 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдженням порнографічних предметів) (фігуранти погрожували розмістити в мережі підробні фото порнографічного змісту) та ч. 2 ст. 355 (Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань) Кримінального кодексу України.

Для НАЗК важлива безпека декларантів та встановлення доброчесності як серед публічних службовців, так і в бізнесі. Саме тому НАЗК зі свого боку забезпечувало всі можливі заходи для того, щоб припинити дії зловмисників, які чинили тиск на суб’єктів декларування.

Також ми писали, якою буде дисциплінарна відповідальність приватних виконавців після прийняття нового закону.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області