Розпочинається реєстрація на іспит для визначення рівня володіння державною мовою

17:29, 15 июля 2021
Реєстрація стартує 16 липня.
Розпочинається реєстрація на іспит для визначення рівня володіння державною мовою
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національна комісія зі стандартів державної мови повідомила, що реєстрація на іспит для визначення рівня володіння державною мовою відкриється 16 липня о 00:01, а перші іспити розпочнуться вже 19 липня о 9:30. Про це йдеться на Facebook-сторінці Комісії.

«Зареєструватися на іспит для визначення рівня володіння державною мовою можна за покликанням, натиснувши активну кнопку «АВТОРИЗУВАТИСЯ ЧЕРЕЗ ID.GOV.UA», з 00:01 16 липня. Покрокова інструкція  міститься за посиланням. Нагадуємо, щоб здійснити електронну ідентифікацію особи, необхідно використовувати електронний підпис, BankID або застосунок Дія ID.

Іспити стартують з 19 липня 2021 року. У Києві щодня відбуватимуться 3 іспитові сесії: з 9:30 до 11:30, з 12:30 до 14:30 і з 15:30 до 17:30. У регіонах іспитові майданчики працюватимуть за окремим графіком, залежно від кількості охочих. Усі локації будуть функціонувати із дотриманням санітарних норм та правил в умовах пандемії.

Станом на сьогодні скласти іспит можна буде в Києві, Полтаві, Вінниці, Чернігові, Житомирі, Черкасах, Луцьку, Івано-Франківську, Чернівцях, Кропивницькому, Миколаєві, Херсоні та Рубіжному. Комісія буде постійно оновлювати перелік іспитових майданчиків на сайті», — сказано у повідомленні.

 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що оприлюднили роз’яснення щодо змін у порядку підтвердження володіння державною мовою.

Крім того, НАДС розробило зміни щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України