Уряд виділив понад 1 млрд грн на обладнання та розбудову Охматдиту

12:17, 20 июля 2021
У 2021 році заплановано завершити будівництво нових корпусів Охматдиту.
Уряд виділив понад 1 млрд грн на обладнання та розбудову Охматдиту
Джерело фото: apostrophe.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд виділив понад 1 мільярд гривень на закупівлю сучасним медичним обладнанням національну дитячу спеціалізовану лікарню «Охматдит», заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко «Укрінформу».

«Всього в 2021 році виділено понад мільярд гривень на дооснащення Охматдиту. Зараз уряд розширив можливості та шляхи закупівлі обладнання, якого потребують фахівці НДСЛ Охматдит в новому корпусі», – розповів Ляшко.

Генеральний директор НДСЛ «Охматдит» Володимир Жовнір зазначив, що Охмадит щороку надає допомогу 20 тисячам дітей з усієї України. В медзакладі проводять близько 10 тисяч складних операцій у понад 80 відділеннях, а обладнання та запуск нового корпусу значно збільшать потужність лікарні. Тоді лікарня здійснюватиме понад 100 трансплантацій кісткового мозку.

«Охматдит – це унікальна спеціалізована лікарня, в якій лікуються діти з усієї України. Пріоритетом для нас є діти, тому, звісно, наша команда лікарів зацікавлена у тому, щоб отримати якісне та сучасне обладнання, яке дозволить ефективніше надавати допомогу більшій кількості дітей. Разом із колективом визначилися із необхідним обладнанням, кожне відділення та лікарі дали свої пропозиції. Тому, звичайно, ми чекаємо на це обладнання, адже наш лікарський потенціал дозволяє робити унікальні операції та рятувати кожного маленького пацієнта, який потребує допомоги», – сказав Жовнір.

У квітні 2018 року відкрили першу частину нового корпусу Охматдиту, другу – в липні 2020 року, а повністю все будівництво заплановано завершити до кінця 2021 року.

Оновлений Охматдит налічуватиме декілька блоків, у яких розміщуватимуться 10 сучасних хірургічних відділень, п’ять онкологічних і гематологічних відділень та діагностичне відділення.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін затвердив законопроект щодо забезпечення умов для покращення якості питної води.

Крім того, ми повідомляли, що у спеку в Києві цілодобово миють вулиці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду