Кулеба висловився щодо розриву зв’язків між Україною та Росією

17:55, 2 августа 2021
Кулеба заявив, що В Україні розрив зв’язків із Москвою триватиме незалежно від того, що думає про це Путін чи його оточення.
Кулеба висловився щодо розриву зв’язків між Україною та Росією
Джерело фото: пресслужба МЗС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба написав статтю для іноземного видання Foreign Affairs. Там він висловив свою думку щодо стосунків між Україною та Росію та зазначив, що думка Президента РФ Володимира Путіна щодо розриву зв'язків України та Росії неважлива. Переклад цієї статті опублікували на сайті МЗС України.

«У попередні два десятиріччя Владімір Путін намагався відновити контроль Москви над регіоном, порушуючи при цьому міжнародно визнані кордони. Але Кремлю не вдалося повернути стрілки годинника назад. Намагаючись зігнути дугу історії собі на догоду, Путін лише зміцнив сили, які він намагається приборкати. Це стало особливо очевидним після вторгнення Росії до Грузії 2008 року, і вже точно - після нападу РФ на Україну в 2014 році», - сказав Кулеба та додав, що насправді Кремль тиснув на Київ задовго до військового вторгнення. А послідовне цькування України з боку Владіміра Путіна, яке «згодом доповнилося необдуманим рішенням тодішнього українського президента Віктора Януковича згорнути проєвропейський курс попередніх урядів, спровокувало протести наприкінці 2013 року, які перетворилися на українську Революцію Гідності».

«Після того, як Віктор Янукович наказав поліцейським силам стріляти по протестувальникам, що призвело до загибелі понад ста демонстрантів, народ України вигнав його геть. Росія у лічені дні вторглася у Крим. Але українці вже безповоротно змінили траєкторію країни і забезпечили, що жоден уряд України більше ніколи навіть не подумає ставитися до своїх громадян так, як сьогодні Москва та Мінськ залізною рукою правлять росіянами і білорусами», - наголосив глава МЗС.

За словами міністра, США та їхні західні партнери мають можливість розробити амбітну стратегію щодо регіону, яка передбачатиме особливу політику з урахуванням обставин окремих країн і блоків.

«В Україні та деінде подальший розрив зв’язків із Москвою триватиме незалежно від того, що думає про це Владімір Путін чи його оточення», - написав він.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Україна ініціює консультації з Єврокомісією та ФРН щодо «Північного потоку-2».

Крім того, Україна потребує гарантій постачання газу на 10-15 років після запуску «Північного потоку – 2» – Зеленський.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду