У Києві поліція затримала сутенерку

08:30, 14 августа 2021
Затриманій загрожує до семи років позбавлення волі.
У Києві поліція затримала сутенерку
Джерело фото: kyiv.npu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві жінка орендувала квартири, де п’ятеро дівчат надавали послуги сексуального характеру за грошову винагороду. Слідчі повідомили зловмисниці про підозру, відтепер їй загрожує до семи років позбавлення волі, – повідомляє пресслужба Національної поліції Києва.

У результаті проведених заходів поліцейські встановили, що киянка, 1995 року народження, орендувала квартири, в яких п’ять дівчат надавали послуги сексуального характеру за грошову винагороду. Також зловмисниця займалася організаційними питаннями: розміщувала в інтернеті оголошення про надання інтимних послуг, приймала телефонні дзвінки та особисто проводила співбесіди з кандидатками, які мали намір з нею «співпрацювати».

Як з’ясували правоохоронці, за інтимні послуги клієнтам дівчата отримували від 1800 до 5000 гривень, які організаторка розподіляла із розрахунку, що 50% залишала собі, 50% - працівницям. У рамках кримінального провадження проведено три невідкладних обшуки за кількома адресами, під час яких вилучено речові докази злочинної діяльності: 150 300 гривень, 4100 доларів США, мобільні телефони, чорнові записи, комп’ютерну техніку, телефонні картки, флеш-накопичувачі, банківські платіжні картки.

Слідчі повідомили затриманій про підозру у скоєнні злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України, за який передбачено до семи років позбавлення волі. У відношенні жінок, що надавали інтимні послуги, складено протоколи за ч. 1 ст. 181-1 (Заняття проституцією) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше ми писали, що МВС ініціювало перед урядом зміну порядку стягнення аліментів з поліцейських.

Крім того, патрульна поліція буде надсилати для примусового виконання електронні виконавчі документи.

Додамо, ДВС отримала новий інструмент з розшуку арештованих за борги авто.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва