$15 000 за вступ до аспірантури: викрито декана харківського вишу

19:55, 16 августа 2021
Декан вимагав у громадянина 15 тисяч доларів США за сприяння у вступі до аспірантури одного із національних наукових центрів.
$15 000 за вступ до аспірантури: викрито декана харківського вишу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Декана факультету одного із харківських вишів викрито на одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, декан вимагав у громадянина 15 тис. доларів США за сприяння у вступі до аспірантури одного із національних наукових центрів. При цьому суму неправомірної вигоди необхідно було розділити: 7500 доларів США – надати у найкоротші строки перед вступом, а решту – безпосередньо перед захистом дисертації.

«Першу частину неправомірної вигоди – 3500 доларів США декан факультету одержав 29 липня 2021 року. Під час одержання 16 серпня 2021 року ще 4000 доларів США його затримали правоохоронці  в порядку ст. 208 КПК України», — йдеться у повідомленні.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Сумщині секретар сільради незаконно віддав у приватну власність землі на суму 700 тисяч грн.

Додамо, що на Львівщині прокурор погорів на хабарі у $2 000 за закриття провадження.

Також ми писали, що за заступника голови Харківської обласної ради, підозрюваного в отриманні 1 мільйона 50 тисяч гривень хабаря, внесли 4,75 мільйона гривень застави.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва