Обшуки в Криму: провокація напередодні Кримської платформи

17:40, 17 августа 2021
У МЗС розглядають зазначені незаконні обшуки і затримання як провокацію напередодні інавгураційного саміту Кримської платформи.
Обшуки в Криму: провокація напередодні Кримської платформи
Джерело фото: objectiv.tv
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест Росії через обшуки та затримання в Криму 17 серпня. МЗС вимагає звільнити затриманих сьогодні п’ятьох осіб, а також усіх незаконно утримуваних нею громадян України.

Про це йдеться в коментарі МЗС. 

Україна закликає міжнародну спільноту продовжити активний захист прав та свобод мешканців Кримського півострова та посилити тиск на РФ задля припинення нею грубих порушень прав людини на території тимчасово окупованої нею Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, зокрема у межах ініційованого Україною нового міжнародного формату - Кримська платформа.

«Розглядаємо зазначені незаконні обшуки і затримання як провокацію напередодні інавгураційного саміту Кримської платформи», - зазначають в МЗС.

Так, за наявною інформацією, після проведення о 4 годині ранку обшуків у домівках кримських татар у Симферопольському і Бахчисарайському районах тимчасово окупованої РФ Автономної Республіки Крим та у Балаклавському і Нахімовському районах міста Севастополь були незаконно затримані п’ятеро громадян України, усі - кримські татари: імам Раіф Февзієв та активісти Рустем Мурасов, Рустем Таіров, Джеббар Бекиров, Заур Абдуллаєв.

Крім того, у МЗС наголошують, що «Російська Федерація вчергове використовує свій репресивний апарат для переслідування та залякування представників нелояльно налаштованого кримськотатарського народу, придушення свободи віросповідання, витіснення корінного народу – кримських татар з окупованого півострова».

Також «Судово-юридична газета» писала, що у серпні Рада може зібратися на позачергове засідання через саміт «Кримська платформа».

Додамо, що Зеленський зателефонував прем’єр-міністру Канади і ще раз запросив на Кримську платформу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва