Столичні правоохоронці прийшли з обшуками до Департаменту освіти КМДА

17:22, 18 августа 2021
Посадові особи підозрюються в нецільовому використанні державних коштів.
Столичні правоохоронці прийшли з обшуками до Департаменту освіти КМДА
Джерело фото: kyiv.gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Столичні правоохоронці проводять обшуки у Департаменті освіти та науки КМДА та комунальному підприємстві у рамках розслідування кримінального провадження за фактами нецільового використання коштів бюджету Києва, передбачених на обслуговування модульних індивідуальних теплових пунктів та вузлів обліку теплової енергії в закладах освіти, підпорядкованих районним державним адміністраціям, та можливого привласнення їх шляхом зловживання службовим становищем за ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 210 КК України, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що посадові особи Департаменту та КП «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних та громадських будівлях м. Києва» упродовж 2019-2020 років всупереч вимогам бюджетного законодавства внесли до плану використання бюджетних коштів видатки на цілі, які не були передбачені розпорядженням КМДА та бюджетом міста Києва, що призвело до нецільового використання бюджетних коштів у розмірі понад 1 мільйона гривень з метою їх подальшого привласнення.

Сьогодні, 18 серпня, з метою відшукання та вилучення фінансових документів та інших речових доказів, які мають доказове значення для слідства, слідчими ГУ Нацполіції у Києві проводяться обшуки у Департаменті освіти і науки КМДА та Комунальному підприємстві «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва»

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення інших учасників злочину.

Також «Судово-юридична газета» писала про розкрадання коштів на будівництві доріг у Солом’янському районі Києва: проводять обшуки у виконавця робіт.

Крім того, ми повідомляли про справи щодо ремонту Подільського мосту і підземних переходів, закупівель шкільних меблів: висновки після обшуків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки