Справи щодо ремонту Подільського мосту і підземних переходів, закупівель шкільних меблів: висновки після обшуків

19:31, 16 августа 2021
У справі щодо закупівель шкільних меблів незабаром буде надана правова оцінка.
Справи щодо ремонту Подільського мосту і підземних переходів, закупівель шкільних меблів: висновки після обшуків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні слідчі Київської міської прокуратури провели обшуки у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, в Управлінні освіти Печерської РДА, на комунальних підприємствах та за місцем проживання осіб, які можуть бути причетними до розкрадання коштів місцевого бюджету, – повідомила прессекретар прокуратури міста Києва Надія Максимець на сторінці у Фейсбук.

За результатами слідчих дій Подільською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру першому заступнику керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівнику генпідрядної організації.

Відповідно до висновку експерта вказані роботи не виконувались та бюджету міста таким чином спричинено збитки на загальну суму понад 4,5 мільйони гривень.

Дії посадовця КП кваліфіковано ч. 2 ст. 367 КК України, генпідрядника – за ч. 5 ст. 191 КК України.

Крім того, у справі розкрадання коштів, виділених на закупівлю шкільних меблів, повідомлено про підозру керівнику підрядної організації у привласненні понад 450 тисяч гривень.

Слідство встановило, що шкільні стільці, закуплені для 20 закладів освіти Печерського району, не відповідають технічним вимогам, а їх вартість завищена більше ніж у двічі.

Найближчим часом буде також надана правова оцінка дій підозрюваних.

За результатами проведених слідчих дій Деснянською окружною прокуратурою міста Києва у справі щодо ремонту підземних переходів у Деснянському районі повідомлено про підозру начальнику КП ШЕУ Деснянського району Києва у розтраті бюджетних коштів під час виконання ремонтних робіт.

Ремонтні роботи в підземних переходах були проведені вкрай неякісно, не у повному обсязі, ще й фірмою з ознаками фіктивності.

Проте підозрюваний надав вказівку щодо перерахування бюджетних коштів. За експертною оцінкою, збитки місцевому бюджету становлять понад чверть мільйона гривень.

Також «Судово-юридична газета» писала, що в рамках кримінального провадження за фактом привласнення коштів територіальної громади міста Києва та службової недбалості під час будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у Києві проводяться обшуки в приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», ДП «Укрдержбудекспертиза», у генерального підрядника, а також у підрядних організаціях.

Додамо про обшуки у справі Подільського мосту є тиском на місцеву владу, вважають  КМДА.

Крім того, ми повідомляли про розтрату пів мільйона гривень на закупівлі шкільних меблів: підозрюються службовці Печерської РДА.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде