Київська митниця зупинила ввезення заборонених хімічних речовин з РФ

19:40, 18 августа 2021
Партія товару хімічної промисловості в резервуарах поступила загальною вагою майже 2 тонни та вартістю близько 200 тисяч гривень.
Київська митниця зупинила ввезення заборонених хімічних речовин з РФ
Джерело фото: KYIVcustomsUA
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Близько 2 тонн хімічних речовин – поверхнево-активних засобів, що входять до переліку товарів, заборонених до ввезення

В Україну з Російської Федерації намагалися ввезти близько 2 тонн хімічних речовин – поверхнево-активних засобів, що входять до переліку товарів, заборонених, – повідомляє пресслужба Київської митниці.

Так, з РФ на адресу однієї з фармацевтичних компаній в Україні надійшла партія товару хімічної промисловості в резервуарах, загальною вагою майже 2 тонни та вартістю близько 200 тисяч гривень.

У декларації, наданій для митного оформлення в Київській митниці, декларантом товар класифіковано за кодом УКТЗЕД, що не підпадає під жодні заборони на ввезення. Це ж підтверджували і надані в митницю товаросупровідні документи.

Під час аналізу попередніх митних оформлень київськими митниками встановлено, що ця фармацевтична компанія вже імпортувала такий товар, але за іншим кодом УКТЗЕД та в іншій митниці. Наразі товар намагалися перевезти під «липовими» документами.

Наразі Київською митницею складено протокол про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України, товар вилучено, а справу буде скеровано до суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що службовий собака Київської митниці виявив весільні льодяники з психотропами.

Також повідомлялось, що київська прокуратура спільно з СБУ та слідчими Нацполіції затримали на одержанні неправомірної вигоди посадовця Укрзалізниці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області