Енергобезпека Європи залежить від застосування Третього енергопакету до «Північного потоку-2», – Галущенко

14:29, 23 августа 2021
Міністри детально обговорили можливість забезпечення надійності постачання газу в Європу.
Енергобезпека Європи залежить від застосування Третього енергопакету до «Північного потоку-2», – Галущенко
Джерело фото: mpe.kmu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 23 серпня, відбулася тристороння зустріч міністрів енергетики України, Німеччини та США – Германа Галущенка, Петера Альтмайєра та Дженніфер Гренголм. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

На зустрічі міністри обговорили загрози «Північного потоку-2» для енергобезпеки Європи і способи захисту від цих ризиків. Сторони також обговорили декарбонізацію енергосектору України та впровадження новітніх технологій у виробництві енергії.

 «Стосовно «Північного потоку-2», ми виходимо з тої позиції, яка вже задекларована і була озвучена Президентом України. Не можна дозволяти Російській Федерації використовувати газ як зброю», - наголосив Галущенко.

Міністри детально обговорили можливість забезпечення надійності постачання газу в Європу, важливість продовження транзиту українською ГТС і кроки, які забезпечать Україні гарантію у реалізації транзитного потенціалу.

 «Гарантії для України мають бути наповнені реальним змістом, ми обговорили з міністрами перелік можливостей, які можуть бути реалізовані», – наголосив міністр енергетики України.

Окремий акцент учасники зустрічі зробили на застосуванні Третього енергетичного пакету та питанні усунення монополії Газпрому на європейському ринку.

«Ключове питання для всіх нас – енергетична безпека як України, так і країн Європейського Союзу», - заявив Галущенко.

Міністр енергетики України також наголосив на важливості синхронізації енергосистеми України з країнами Європейського союзу і заявленій підтримці цього процесу з боку його колег з США та Німеччини.

Підтримка нашими партнерами реформ, спрямованих на інтеграцію енергетичних ринків України до Європи, інвестиції у трансформацію вугільної галузі, зниження викидів – все це забезпечить комплексний процес декарбонізації української енергетики.

«Це важливо для України у контексті декарбонізації і тих процесів, які ми плануємо реалізовувати для трансформації енергетики України», – зазначив Герман Галущенко.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський і Меркель підписали меморандум про співробітництво у напрямку виробництва «зеленого» водню.

Додамо, що Україна розраховує на Німеччину, – ОП про зустріч Зеленського з канцлером Німеччини.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду