Правоохоронці викрили схему постачання неякісної їжі для військових: підприємцю оголосили підозру

20:30, 27 августа 2021
Постачальниця знала, що технічні характеристики товару не відповідають державним стандартам та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів, однак передала військовій частині цей товар.
Правоохоронці викрили схему постачання неякісної їжі для військових: підприємцю оголосили підозру
Джерело фото: ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Столичні правоохоронці виявили схему постачання неякісних харчових продуктів для українських військовослужбовців. Внаслідок цього державному бюджету завдали збитків на майже 800 тисяч гривень.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, між підприємством та військовою частиною був укладений договір на закупівлю 10 тис. кг м’ясопродуктів – м’ясних консервів для харчування військовослужбовців.

Постачальниця, достовірно знаючи, що технічні характеристики товару не відповідають державним стандартам та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів, передала військовій частині цей товар. У подальшому посадові особи військової частини провели розрахунок з продавцем.

Відповідно до експертного висновку Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи поставлені м’ясні консерви не відповідають вимогам ДСТУ. Внаслідок цього державному бюджету завдано збитків у розмірі майже 800 тис грн.

У межах розслідування вказаного кримінального провадження також перевіряється причетність групи підприємців до постачання іншої неякісної продукції військовослужбовцям.

З метою збору та фіксації доказів вчинення кримінальних правопорушень, а також відбору зразків продукції, поставленої на виконання інших договорів, на підставі ухвал суду на підприємствах проведено обшуки.

Солом’янською окружною прокуратурою міста Києва за результатами проведених слідчих дій повідомлено про підозру підприємцю за фактом розтрати та привласнення коштів державного бюджету в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Також «Судово-юридична газета» писала, що лікар кардіологічного центру у Львові вимагав хабар від пенсіонера.

Додамо, що у Києві підрядні організації завдали збитки на майже 3,6 млн грн під час будівництва діагностичного центру.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва