Зеленський планує за 1,5 роки закрити чергу на житло для сімей загиблих і ветеранів

20:30, 29 августа 2021
Питання черги на отримання житла для сімей загиблих учасників бойових дій на сході України та ветеранів має бути розв'язано до кінця 2022 року.
Зеленський планує за 1,5 роки закрити чергу на житло для сімей загиблих і ветеранів
Джерело фото: Офіс Президента
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент Володимир Зеленський заявляє, що впродовж 2021-2022 років необхідно розв'язати питання черги на отримання житла для родин загиблих учасників бойових дій на сході України та ветеранів.

Про це повідомляє Офіс Президента.

«Наше завдання – за залишок цього року й за наступний, 2022 рік закрити всю чергу щодо компенсацій за житло для сімей загиблих і ветеранів», – сказав Глава держави.

У зустрічі також взяли участь прем'єр Денис Шмигаль, керівник Офісу президента Андрій Єрмак, представники уряду.

Зокрема, під час зустрічі також обговорили питання законодавчого закріплення статусу захисників України. Зокрема йшлося про соціальні гарантії, які потрібно визначити в окремому законі.

Голова Консультативної ради з питань захисту прав захисників України Альона Вербицька запропонувала, посилаючись на статтю 17 Конституції України, напрацювати законопроект, який на законодавчому рівні забезпечить порядок і механізм реалізації соціальних пільг і гарантій від держави родинам загиблих захисників України.

А прем’єр-міністр Денис Шмигаль підтримав цю пропозицію і зауважив, що паралельно з визнанням статусу захисників та членів їхніх сімей слід проводити діалог з місцевою владою щодо наповнення відповідного соціального пакету.

«Перший крок – необхідно визнати статус захисника й членів сімей загиблих. Другий крок – спільно з місцевою владою розпочати роботу щодо того, якими соціальними пакетами наповнити цей статус», – сказав Денис Шмигаль.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив, що питання соціального забезпечення захисників України обговорюватиметься на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Главі держави, на яке запросять членів родин українських героїв.

Також «Судово-юридична газета» писала, що на Донбасі поранено 9 військових: позачергового засідання ТКГ не буде.

Крім того, ми повідомляли про те, що Зеленський схвалив стратегію РНБО щодо розвитку оборонно-промислового комплексу України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду