СБУ викрила рекламну агенцію пропаганди «Л/ДНР»

19:50, 2 сентября 2021
Рекламна агітаційна компанія працювала з 2014 року.
СБУ викрила рекламну агенцію пропаганди «Л/ДНР»
Джерело фото: ssu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили рекламну агенцію, яка займалася розробкою інформаційних кампаній для терористичних організацій «Л/ДНР» та окупаційної влади Криму, – повідомляє пресслужба СБУ.

У ході розслідування було встановлено, що фірма працює над пропагандистськими матеріалами з 2014 році. Рекламники розробляли макети антиукраїнських бігбордів, які розміщували в ОРДЛО, Криму та поширювали через місцеві ЗМІ, у яких наявні заклики до розколу та федералізації України.

Серед «архівів» агенції за попередні роки, які вдалося вилучити, є макети та готова продукція із надписами: «Харьковская республика», «Одесская республика», «Родина у нас у всех одна – Россия. Глава ДНР А.В. Захарченко» тощо.

Крім того, підрядники підготували серію кампаній для сепаратистів із гаслами: «Сохранили мир! Обеспечим стабильность. Крым Единая Россия», «Весна победы нашей. Крым Единая Россия», «Год Крымской весны. Наш выбор-наша победа!», «Прорвем любые блокады. Сергей Аксёнов. Глава республики Крым. Крым новых возможностей».

Наразі СБУ розслідує кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Слідчі дії тривають.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що СБУ викрила мережу проросійських інтернет-агентів, які закликали до агресивної війни.

Крім того, українські хакери атакували корейські компанії та американські вузи: завдали збитків на пів мільярда доларів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва