«Вибухи на ЧАЕС»: СБУ затримала псевдомінера

20:22, 6 сентября 2021
Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від двох до шести років.
«Вибухи на ЧАЕС»: СБУ затримала псевдомінера
Джерело фото: ssu.kyiv
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Київщині затримано чоловіка, який неодноразово анонімно «мінував» Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС», – повідомляє ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Оперативники спецслужби задокументували, що наприкінці липня цього року зловмисник відправив на електронну адресу держпідприємства повідомлення про мінування та вибух атомної електростанції.

Правоохоронці з'ясували, що саме цей чоловік раніше неодноразово повідомляв про мінування ЧАЕС та інших об’єктів критичної інфраструктури, які знаходяться в Чорнобильській зоні відчуження та зоні обов’язкового відселення. Вказані підприємства спеціалізуються на поводженні з радіоактивними відходами.

Правоохоронці затримали зловмисника за місцем його проживання у м. Славутич Вишгородського району Київської області.

У результаті проведеного обшуку у помешканні фігуранта оперативники вилучили  23 жорсткі комп’ютерні диски, планшет, ноутбук, флешнакопичувачі, 2 мобільних телефони, які зловмисник, ймовірно, використовував у протиправних діях.

Наразі вирішується питання щодо призначення експертиз та повідомлення фігуранту про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що за самовільне проникнення в зону ЧАЕС буде кримінальна відповідальність.

Також повідомлялось, що київська прокуратура спільно з СБУ та слідчими Нацполіції затримали на одержанні неправомірної вигоди посадовця Укрзалізниці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області