Опалювальний сезон в Україні: підготовлені вже понад 90% шкіл, дитсадків та лікарень

20:16, 9 сентября 2021
Підготовка триває відповідно до затверджених планів.
Опалювальний сезон в Україні: підготовлені вже понад 90% шкіл, дитсадків та лікарень
Джерело фото: epravda.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Близько 91% закладів соціальної та освітньої інфраструктури в Україні комплексно підготовлені до опалювального сезону. Крім того, до осінньо-зимового періоду підготовлено майже 81% житлових будинків.

Про це розповів міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у четвер, 9 вересня, передає «Інтерфакс Україна».

«Вчасний старт опалювального сезону, а також забезпечення його сталого проходження - одне з найважливіших завдань, яке наразі маємо. Підготовка триває відповідно до затверджених планів. Зокрема, наразі в Україні підготовлено до роботи понад 16 тис. котелень і більше ніж 16 тис. кілометрів теплових мереж, що становить близько 84% та майже 85% відповідно. Також комплексно підготовлено близько 9,5 тис. житлових будинків - це майже 81% від запланованої кількості, і близько 34 тис. шкіл, садочків і лікарень - це 91%», - розповів Чернишов.

Міненерго, Мінрегіону, обласним та Київській міській державним адміністраціям у жовтні 2021 року доручено уточнити мінімально необхідні потреби електроенергії для забезпечення роботи котелень від пересувних автономних електростанцій на випадок їх знеструмлення, а також розробити схеми підключення таких електростанцій, створити та забезпечити оперативне залучення резервних джерел електроживлення котелень, визначити будівлі та приміщення для організації в них стаціонарних пунктів обігріву, а також забезпечити щорічне планування та належний контроль виконання заходів забезпечення пожежної та техногенної безпеки закладів освіти.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Калуська ТЕЦ припинила роботу через відсутність вугілля.

Додамо, що ми повідомляли про підготовку до опалювального сезону: у Кабміні обговорили тарифи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України