РСУ підготувала пропозиції щодо удосконалення процедури обрання членів Етичної ради

18:04, 15 сентября 2021
Представники окремих громадських організацій наполягають на тому, що процедури голосування у Етичній раді є однаковими.
РСУ підготувала пропозиції щодо удосконалення процедури обрання членів Етичної ради
Джерело фото: rsu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Рада суддів України публікує напрацьовані зміни до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» № 1635-ІХ від 14 липня 2021 року на виконання свого рішення № 45 від 13 вересня 2021 року. Про це повідомляє пресслужба РСУ.

На думку Ради суддів України, зазначені зміни прискорять обрання кандидатів до складу Етичної ради, адже спонукатимуть до участі у роботі цього органу осіб, які мають бездоганну ділову репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет, відповідають критеріям професійної етики та доброчесності, мають значний досвід роботи.

З огляду на те, що представники окремих громадських організацій наполягають на тому, що процедури голосування у Етичній раді є однаковими, Рада суддів також публікує  порівняльну таблицю  двох законів, які регулюють ці питання.

При цьому Рада суддів України заперечує, що хоче добитися вирішального голосу у роботі Етичної ради, а вважає за необхідне запровадити таку процедуру голосуванні, яка ідентична процедурі голосування у Конкурсній Комісії, яка формуватиме ВККСУ.

З огляду на те, що у парламенті вже зареєстровано проект закону про внесення змін до Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» щодо здійснення дисциплінарних проваджень дисциплінарними органами Вищої ради правосуддя (реєстраційний номер 5836 від 05.08.2021), вважаємо, що відповідні зміни можуть бути оперативно розглянуті в межах даного законопроекту.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що було б в США, якби Байден запросив «на килим» голів Верховного Суду і суддівського самоврядування.

Крім того, РСУ повідомляла: НАЗК намагається тиснути на судову гілку влади.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді