Україна планує збільшення обсягу оборонного бюджету

20:51, 17 сентября 2021
Володимир Зеленський провів засідання РНБО, на якому ухвалено рішення про збільшення оборонного бюджету України на 2022 рік.
Україна планує збільшення обсягу оборонного бюджету
Джерело фото: president.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому було розглянуто бюджет сектору безпеки й оборони на 2022 рік. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента України.

За результатами розгляду РНБО ухвалила рішення рекомендувати уряду при підготовці проекту державного бюджету на наступний рік збільшити фінансування сектору безпеки та оборони до 5,95% ВВП, або 319,4 млрд грн (з 5,93% ВВП у 2021 році).

Додаткові кошти планують спрямувати на підвищення грошового забезпечення військових та поліції, надання житла, забезпечення новітнім озброєнням та реалізацію низки інших програм.

Рада нацбезпеки і оборони також розглянула питання про допуск іноземних військових з країн НАТО для проведення навчань «Об’єднані зусилля – 2021», які розпочнуться у вересні.

Крім того, на засіданні РНБО було розглянуто питання про запровадження санкцій щодо осіб, залучених до підготовки та проведення виборів у Державну думу Російської Федерації на окупованих територіях Криму та Донбасу. Зокрема, обмежувальні заходи будуть застосовані до кандидатів у депутати, членів виборчих комісій, агітаторів, спостерігачів тощо.

«Хочемо попередити всіх іноземних громадян, які мають бажання брати участь у цьому фарсі на території Донецької та Луганської областей, на території Криму: якщо вони там з’являться як офіційні спостерігачі або якісь інші особи під час виборів, вони обов’язково будуть під санкціями», – наголосив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу в Офісі Президента за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони.

Учасники засідання також заслухали інформацію про створення у структурі Апарату Ради нацбезпеки і оборони інформаційно-аналітичної системи моніторингу осіб, на яких поширюватиметься дія закону про деолігархізацію у разі ухвалення цього документа у Верховній Раді. Система має три рівні роботи й може працювати як з інформацією, що є у відкритому доступі, так і з документами, що мають гриф «таємно».

На засіданні РНБО також було розглянуто питання щодо обов’язкового виконання указів Президента, якими введені в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони. Глава держави доручив секретарю РНБО проконтролювати підготовку звітів міністерств і відомств щодо виконання рішень Ради національної безпеки і оборони.

Крім того, члени Ради нацбезпеки і оборони розглянули питання щодо усунення технічних неточностей у попередніх рішеннях РНБО.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що РНБО запустив систему моніторингу за діяльністю олігархів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду